Neki modeli su sjajni i steta sto nisu usli u proizvodnju. Nekad je politika automobilizma jaca od dizajnerskog napretka i ne dozvoljavaju ti da "izbacis" na trziste automobil koji mnogo odskace od normalnih automobila tog doba. Ima par izuzetaka (ajkula, alfa dzulijeta....).
Siguran sam da bi par modela bile zvijede u svojim klasama i prodavali bi se u velikom broju.
Volkswagen EA 266 Ne mogu da vjerujem da je ovaj mali automobil sa relativno malim motorom dostizao ovu maksimalnu brzinu (189) koja je i sad veca od npr. Golfa 5 TDI 105 ks koji po knjigama max. gura do 187 km/h.
Volkswagen EA 276 Ovaj automobil je mnogo ljepsi od Golf 1. Ako kazete da je on preteca Golfa onda su pogrijesili u procjeni. moje misljenje.
VW Chico Ako neko kaze da ovaj automobil nije ljepsi od Smart-a onda on ima malo ili nema uopste oko za automobile. A da i ne pricam o tehnickoj strani motora koji je daleko ispred svog vremena.
VW Futura Tek nedavno su poceli sa proizvodnjom slicnog modela sa panoramskim krovom. Mislim da je Citroen u pitanju. Sjajan automobil za koji mislim da bi dostigao rekord u prodaji da je usao u serijsku proizvodnju. Mnogo lijep auto.
VW Noah Jedan solidan automobil koji bi uz male dizajnerske ispravke prednje maske mogao biti veoma prodavan auto.