Mene isto juce uhvatise, isao tramvajskim sinama i zabranjenim smerom ispod brankovog mosta prema autobuskoj stanici i kazna 5000 

jos ti fali samo da si imao drogu i oruzje na zadnjem sedistu pored otete dece.
Damire, ako pesak nije menjao brzinu kretanja tj ako je zakoracio, a bio dovoljno daleko od tebe da nije morao da usporava da bi ti prosao onda to nije prekrsaj. Ako ti ipak stigne prijava pokusaj tako da predocis situaciju jer aparat ne moze da dokaze da ga nisi propustio. Nemoj da se pozivas na nepoznavanje zakona jer to je vec prekrsaj sam po sebi i tad prakticno priznajes prekrsaj i ovisis o malom procentu verovatnoce da ce neko da ti se smiluje. Uostalom nisi propustio pesaka na pesackom prelazu, sta tu ima da ne budes upucen?!?! Posto kamion nije pravio prekrsaj, ne mozes da okrivis njega niti sluzbeno lice zbog nekog propusta, ali mozes da opises kompletnu situaciju sa sto manje, ali preciznih detalja (kamion u desnoj traci smer ka ... u ulici sa po dve trake u oba smera, sluzbeno lice na levom kolovozu na udaljenosti od 20m, pesak prelazi ulicu sa desne strane itd itd). Kao sto sam ranije govorio nije svaka situacija crna ili bela. Npr nije situacija ociglednog visestrukog prekrsaja kao kod Igora_RS vec realni nesporazum u saobracaju. Mozes da posvedocis da iz ranijih iskustava da si procenio da bi bilo opasno da si naglo zakocio jer to kad si jednom prilikom ranije uradio, dobio udarac od nepazljivog vozaca iza tebe te da si odreagovao po licnom ubedjenju najbolje moguce u duhu opste sigurnosti situacije.

Ukoliko imas prilike obavezno dodaj detalj da si savestan vozac i da takav prekrsaj nisi ranije imao jer jako puno polazes na sigurnost u saobracaju

Mislim da su najbolje sanse da oboris prijavu ako im pokazes da verujes u to sta svedocis i da si tu citavu situaciju uzeo veoma ozbiljno. Izgovore "glup sam i imajte milosti" mislim da oni tamo jedva cekaju.
Poene neces dobiti jer se oni primenjuju od 1.1.2010, a mislim da ni prijavu neces dobiti jer te drumski razbojnik nije zaustavio.