Autor Tema: Skoda fabia ASR/ESP (ESC)  (Pročitano 2641 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GomY

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Bus Plus
Skoda fabia ASR/ESP (ESC)
« poslato: Novembar 23, 2013, 01:21:47 pre podne »
Na internetu sam dekodirao one kodove sa papira kod rezervne gume i pise da bratova skoda fabia 2001 ima

1AP = Electronic Stability Control (ESC) with electromechanical brake booster

i ja sam nasao da je to valjda isto sto i ESP. I sad mene buni sto on nema prekidac esp ko sto golf 4 ima i esp i asr nego samo asr prekidac. nisam je toliko vozio i to probao po kisi i krivinama ali mislim da nema taj sistem ko na pasatu na sva 4 tocka.
ako neko zna to da mi objasni i ima li veze prekidac sa tim ako je on asr pa mora da ima samo asr, a ne i esp (esc).

Van mreže zlaja011

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #1 poslato: Novembar 23, 2013, 08:51:34 pre podne »
Imas li dobose pozadi?

Zrnojed

• Gost
Re: Skoda fabia ASR/ESP (ESC)
« Odgovor #2 poslato: Novembar 23, 2013, 09:21:50 pre podne »
Pa brate,nije predvidjena mogucnost da se iskljucuje ESC. Prosto jednostavno. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Van mreže GomY

• Sr. Member
Odg: Skoda fabia ASR/ESP (ESC)
« Odgovor #3 poslato: Novembar 23, 2013, 10:19:26 pre podne »
Ima diskove pozadi.

A kod mene na pasatu i kod svih je dugme esp a ne mozes isto da ga iskljucis, samo se iskljucuje asr.

malo me to bunilo.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #4 poslato: Novembar 23, 2013, 10:33:07 pre podne »
nema tu neke filozofije ljudi .

Skoda fabija ako ima dugme za ASR ima ABS+MSR+EDS+ASR i tacka. Ako ima dugme ESP ima sve prethodno nabrojano + ESP. Kao i svaki model iz VAG grupacije. I nema dugmeta posebno za ASR posebno za ESP vec je ESP nadogradjeni ABS+ASR sistem dok je samo ASR nadogradjeni ABS sistem.

Kao prvo sa ESC se kod VAG-a ne obiljezava Sistem za kontrolu stabilnosti makar ne tada kada je Fabija proizvodjena, sada na novijim modelima da.

Drugo na svako trziste osim Rusko i Ukrajinsko (sto znaci i modeli prodavani kod nas) svaka 1,9 TDI 74kw fabija je imala diskove nevezano dal je imala ESP ili ne. To je vazilo kod prvih Octavija i golfova IV.

I ja ESP na mom pasatu mogu da iskljucim kad god ocu. Nikad passat za EU trziste nije imao opciju da se ESP ne moze potpuno iskljuciti, iskljucite ga nedje pa probajte vidjecete ... samo pazljivo da ne bude posle kuku lele  biggrin

Isto kao ona prica za Airbag, nece se na pasatu aktivirati ako niste vezani. Akriviranje airbaga zavisi od drugih informacija i senzora a ne od toga oce li se pojas vezati  ;)

sony2229

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Novembar 23, 2013, 11:35:33 pre podne »
znaci da ja na golf 4 imam asr ili esp a nemam da palim i gasim ni jedno ni drugo
ima diskove pozadi.2002 godiste?????????????

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 23, 2013, 03:22:04 posle podne »
ne ne kolega, samo sam htio reci da ESP ne moze na dobose a inace mozes imat sva 4 diska a da nemas ni ESP ni ASR

Npr kod nas u CG su prodavane octavije 2004 godine koje su imale motore 1,9 TDI 110ks a nisu imale ABS cak ni u elegance verziji (proizvodnja BiH, Ukrajina i sl.)

Van mreže GomY

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Novembar 23, 2013, 03:36:19 posle podne »
to za ESC na fabiji kako sam gore napiso tako pise ono kad dekodiram one kodove sa papira kod rezervne gume.

a ja esp na pasatu, taj sistem proklizavanja na sva 4 tocka ne mogu da iskljucim. znaci stisnem dugme i upali lampicu na tabli i tada samo mogu da slajfam fo mile volje ne oduzima mi gas, al da se zanesem u krivinu ne mogu, odma se cuju tockovi da krce i da ispravlja. ni kad duze drzim to dugme ne mogu da iskljucim. znaci iskljucim samo asr
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2013, 03:44:19 posle podne od strane GomY »

Van mreže zlaja011

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #8 poslato: Novembar 23, 2013, 03:40:19 posle podne »
Steta posto je Fabia rodjena za drift! :-)))

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Novembar 23, 2013, 03:46:53 posle podne »
to za ESC na fabiji kako sam gore napiso tako pise ono kad dekodiram one kodove sa papira kod rezervne gume. a ja esp, taj sistem proklizavanja na sva 4 tocka ne mogu da iskljucim. znaci stisnem dugme i upali lampicu na tabli i tada samo mogu da slajfam fo mile volje ne oduzima mi gas, al da se zanesem u krivinu ne mogu, odma se cuju tockovi da krce i da ispravlja. ni kad duze drzim to dugme ne mogu da iskljucim. znaci iskljucim samo asr

ma taj dekoder nesto brljavi i meni pise da sam fabricki na mom modelu imao 18" sto nikad nije moglo bit samo je w8 imao 18"  jedino VAG dekoder u ovlascenom servisu ce ti 100% pravilno dekodirat opremu

a za ESP ja ga iskljucim i onda mogu da avetam kolko ocu ... isprobavao prosle godine po snijegu i ledu ... tako da nesto mi tu ne stima jer znam da ni B6 nema opciju a kamoli B5,5 ... aj da vidimo sta ce jos neko napisat al iskreno prvi put cujem za to