Drugari, odlucih se da ovo postavim kao zasebnu temu, ako moderatori smatraju da je suvisno nek je predivertuju dje misle da treba.
Ogroman je broj turista u CG (cudi me vala sto ovamo vide al ajd, neka ih). Takodje dosta ih ima sa SRB tablica, i danas kad sam se vidio sa kolegom Bocancem i proveo ga ovom precicom, namjerno prodjem obilaznicom da vidim kakva je situacija. Blago receno haos. Kolona od bar 3km, cijeli dan pocev od "cetinjskih semafora" pa sve do naselja Zabjelo. Masu auta je bilo sa malom djecom, porodicama, stari ljudi, cvare se na suncu. Odlucih da napravim ovaj post i da posavjetujem kolege i da Vam ukazem na "precicu" dok se ovi bandoglavi ne sjete dje je problem i ne prosire most na rijeci Moraci (ovo navodno planiraju rijesiti do pocetka sledece sezone). Inace guzve su na ovom potezu odkad znam za Podgorcu. Znam da ce ova precica potencijalno zapuniti centar i napraviti manje guzve po gradu ali stvarno nije humano vozit dionicu od 3km 20min-pola sata nekad i vise.
Kako je to danas oko 10h izgledalo cu "aplodovati" kasnije.
Prije svega link sa google mapa.
https://www.google.com/maps/dir/42.4456298,19.2790502/42.4339256,19.2249906/@42.4339201,19.2363967,14z/data=!4m2!4m1!3e0?hl=ena sada i screen shot:
Koristite rutu obiljezenu plavom.
Sa obilaznice oko Podgorice skrenite desno na isljucenju za Centar
dalje nastavite pravo:
Sada vozite Bulevarom Ivana Crnojevica, prolazite pored EKO pumpe sa lijeve strane (ako ocete na pumpu ne skrecite sa bulevara lijevo kumim Vas Bogom - okrenite se polukruzno na semaforima). Nastavljate pravo prolazite pomenute semafore, pa druge, pa trece (sa trecih lijevo se skrece u sam cenatr podgorice - NAPOMENA: posle 17h je to pjesacka zona), desno je fudbalski stadion Buducnost. Nastavite pravo, dolazite do mosta Milenijum, posle njega i dalje nastavljate pravo preko par lezecih policajaca i semafora i dolazite na kruzni tok saobracaja.
Iskljucujete se na 3 izlazu
Nastavljate pravo jos nekih 100-150metara ... putokaz pokazuje da prema Cetinju skrecete desno ... mozete ali nekad tu znaju biti guzve, na svu srecu vidi se sa raskrsnice ima li guzve ili ne pa tako mozete odluciti da li cete skrenuti ili nastaviti pravo (obje varijante vode na glavni bulevar).
Dakle prva varijanta: ako skrenete tu desno na sledecu raskrsnicu skrecete lijevo - NAPOMENA: Vi imate prednost pri skretanju lijevo ali dosta ljudi to ne zna ili se pravi da ne zna pa su cesta cukanja.
odatle nastavljate pravo.
Varijanta druga: sa pomenute raskrsnice nastavljate pravo, prolazite pored niza butika, kafica, CESKE PIVVNICE
!!! Na prvom sledecem semaforu posle kriznog toka skrecete desno
\
Prestrojte se odmah u lijevu traku jer na sledecim semaforima skrecete lijevo.
Na ovom mjestu se ukljucuju oni koji su na raskrsnici posle kruznog toka skrenuli desno.
Dalje nastavljate Bulevarom Dzordza Vasingtona. Na kruznom toku na kraju bulevara skrecete desno na prvom izlazu.
Odatle nastavljate pravo, prolazite jedan kruzni tok, sa lijeve strane je DELTA, sa desne dvije benzinske stanice. Na sledecem kruznom (na kom se ukljucuju oni koji su sa pocetka price nastavili oblaznicom) nastavljate pravo i to je put za Cetinje, a dalje i za Budvu i sl.
Eto nadam se da ce onima koji se odluce ici put Budve ovo biti od pomoci.