Autor Tema: Sharan Tiptronic P0733 i 00652 greške  (Pročitano 386 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Misirac

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Sharan 7M 1.9TDI, 2006. Tiptro
Sharan Tiptronic P0733 i 00652 greške
« poslato: Januar 08, 2025, 10:40:45 pre podne »
Pozdrav svima :D ,
 vozim sharan 1.9 tdi(2006 .godiste)sa Tiptronic petostepenim automatskim menjačem.
Pre nekog vremena kada krenem autom neće da prebaci iz druge u treću. Onda piše da je prebacio na tabli ali u stvari nije. To traje par minuta samo dok se ne zagreje onda ide i sve radi bez problema. Znaci dajem gas, nabije obrtaje ali ne želi iz druge u treću da prebaci. Radio sam dijagnostiku na svom uredjaju i pokazuje greske P0733(Zupcanik 3 neispravan odnos) i 00652(Gear Monitoring: Implausible Signal). Mehanicar mi je promenio ulje u menjacu ali na žalost nije pomoglo. Da li je neko imao sličan problem?

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
Odg: Sharan Tiptronic P0733 i 00652 greške
« Odgovor #1 poslato: Januar 08, 2025, 10:49:52 posle podne »
kad si menjao filter zadnji put ... jako nezni menjaci , posebno kad se Ne odrzavaju

tri Sharana sam promenio i uvek je bio sa 6. brzina ...

ali pokusaj ovde ,verovatno ce morati menjac dole tj na remont  :46

https://servisautomatskihmenjaca.net/vw-sharan-7m-od-1995-do-2010-1-9-tdi-1896ccm-115ks-85kw-310nm
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže Misirac

• VW Početnik
  • Auto: Sharan 7M 1.9TDI, 2006. Tiptro
Odg: Sharan Tiptronic P0733 i 00652 greške
« Odgovor #2 poslato: Januar 08, 2025, 11:39:30 posle podne »
Imam ga od juna ove godine i nikakvih problema nisam imao. Ona u oktobru samo nije hteo da upali, mehanicar mu je promenio sve 4 dizne plus neki kabl koji nije naveo za sta je tačno i tada mi je rekao da dijagnostika pokazuje neku grešku na menjacu. Nakon par nedelja počeo je tako čudno da se ponaša... Hteo sam i da mu na svoju ruku proverim da nije slučajno do nekog osigurača i tada sam video da kutija samo sto se nije zapalila i zamenio je kompletno. Međutim to nije bio izvor problema koji me prati. Onda sam ga vozio kod mehanicara i on je promenio ulje, za filter nista nije rekao ali mi je napomenuo da on ne radi menjače i da nadjem drugog. Hvala na preporuci, videcu jos da li cu da ga radim u Beču ili kad idem dole.