Tako je. Resavanje problema metodom
"GOSPODARU NAROD SE BUNI IMA PREVISE TERETA NA SVOJIM LEDJIMA, KAKO TO DA RESIMO?"
-PA NEK VEZBAJU DA OJACAJU LEDJA
E to je ta metoda gde se pokazuje da smo mi mali, ali glup narod jer oni koji nas vode su bas ograniceni, a i mi kad smo dozvolili da nam oni kroje kapu. Svuda na planeti zemlji za bolji protok ljudi, usluga i roba kljuc je brza komunikacija. Mi umesto da to ubrzavamo, mi ogranicavamo na nize jer niko ne pomislja na pravljenje brzih i sigurnijih puteva. Sa jedne strane treba toga neko da se seti, sa druge strane ovo je savrsena prilika da se opet otimaju pare.
Nema se para? Nisu imali ni Hrvati ni Grci, pa su dali puteve na konsignaciju na 99 godina. Da li je bolje da tako ih napravimo ili da svake godine gine 700 ljudi u saobracajnim nesrecama?
Dok ne uvedu princip kaznjavanja Ruzveltovog New Deal-a sve ovo nema pravi efekat. Po gradu svaki dan gledam skupa kola koja namerno prave prekrsaj neobaziruci se na kamere jer njemu nije problem da izvuce 20.000 plati kaznu tj da se dogovore za 20e ako je pandur. Znam ih nekoliko takvih licno. Kad bi bio kaznjen % vrednosti imovine sigurno bi 2x razmislio.