Pogrešno je pitati kakvo je ulje ovog ili onog proizvođača, već treba gledati karakteristike ulja. Ellf, Mobil, Shell, Galax, Modriča gradacije npr. 10W-40 koja zadovoljavaju standardne norme za tu gradaciju VW 501.01, 505.00, MB 229.1 itd. su gotovo identična ulja. Osobine koje ulje mora zadovoljiti da bi se uklopilo u npr. VW 505.00 normu su toliko mnogobrojne i detaljne, da proizvođači nemaju skoro ni malo slobode da išta mijenjaju da bi se bitno razlikovali od konkurencije. Razlika može biti u gustini, ali i to u okvirima granica za tu viskoznu grupu. Sve ostale priče, tipa u Fiata samo Selenia, u Mercedesa Mobil su obična kapitalistička marketinška propaganda za potrošače. Znajući šta se kod nas radi i gdje se sve mulja, zašto rizikovati sa uljem koje je možda falsifikat? Dovoljno je da samo jednom u deset zamjena ulja bude falsifikat, i tom motoru je prepolovljen životni vijek, a da ne pominjem katalizatore, turbine, EGR ventil i slične skupe kvarove. Samo dvije osobine ulje mora zadovoljiti, da odgovara standardima propisanim od proizvođača, i da je originalno. Ja ovde imam Modriču, koja mi godinama ekstra radi posao u svim mojim autima, u Srbiji je tu FAM, Lukoil... I nema brige.