Ja već neko vreme nikako da kupim amortizere gepeka, a primetio sam da jedva drže. Svratim do otpada, nijednog Passata B5.5 na kome nisu već skinuti amortizeri. Stoji neki Audi A4 B6 karavan i odem da pogledam da li ima na njemu - i ima. Izmerim ih - isti su kao na Passatu B5.5 karavanu - 25cm. Skinem i montiram na svog Passata. Treba vrlo malo da se podigne rukom i posle se vrata gepeka sama dizu pomoću amortizera. Što kaže kolega, prepravicu sa dijagnostikom, ako može, da kad klinknem na treće dugme na ključu, brava se otvori, umesto da se samo otključa, kako je sada. I trebaju mi opruge, koje bi ,,pogurale" vrata toliko koliko fali amortizerima da krenu da ih dizu sami.
E sada, trazio sam one odbojnike sa oprugama, kakve imaju za Golfa 5, a montiraju se umesto fabrickih, ima klip na Youtube-u, ali nigde ih nema. Pa mi je ostala opcija da nađem neke oprugice, da ih nabacim na amortizere, odšrafim kačilicu, podloška, opruga, pa opet podloška i zašrafim kačilicu. Taj deo mogu i da zaštitim nekako kao što je i na ovom klipu. A oprugice bi se nekako našle od nečega.