@Joca
"I naravno da je poenta da se registruje što je i forumu u interesu da ima više članova "
Upravo ovo nije poenta, na forumu nisu potrebni clanovi koji ce se registrovati da bi videli neku temu o svecicama, turbinama, rese problem i vise se nikad ne pojave, a nalog ostane na forumu i broji se kao navodno aktivan. To je ono sto nije potrebno, znaci moze da se vidi ceo forum, naravno osim dela koji i inace vide samo clanovi kluba, moderatori i admini, a ko zeli da se registruje nije se registrovao da bi procitao par tema vec da bi ostao i ostvario komunikaciju.
A sto se tice pomenutog rejtinga, ili ti broja postova da bi mogao da vidi odredjene teme, opet nepotrebna stvar jer ce se gomilati tzv off topic postovi koji nece imati veze s vezom kako bi se gagurao rejting, slicnu smo situaciju imali sa oglasima tj uslovima za postavljanje pa nije proslo slavno.
I jos nesto, u svetu foruma se VEOMA lose kotira politika zakljucavanja i obavezne registracije, uglavnom je koriste novi forumu kako bi prikupili sto vise clanova.
Ja sam se prvi tako registrovao na gomilu foruma samo da bi procitao par tema koje mi google pronadje ali mi forum ne dozvoljava pregled bez registracije, a ovde sam se registrovao kad sam procirao nekoliko tema i video da je dobra ekipa pa resio da ostanem