Da otvorim temu vezanu za auto kamere, konkretno video sam da Alvirovic u SAT emisiji hvali Mio kamere, pa rekoh da istrazim malo, kako sta, i naisao na jedan model koji mi se dopada, a pritom smatram da je jako korisna stvar za imati u automobilu. U pitanju je MIO MiVue C540, oko 11.000din kosta, cena za mene sa popustom preko drugara u Gigatronu je nekih 8000din. Samo da nadjem nekoga ko bi lepo, profesionalno to ugradio, Beograd i okolina. Takodje me interesuje vase misljenje, imate li Vi kameru u autu, koje su prednosti/mane po Vama, na sta obratiti paznju itd itd.
Neke glavne karakteristike kamere su:
- Sony-jev visoko kvalitetni optički senzor
- Full HD 1080p visokog kvaliteta
- 3-Axis G-Sensor
- Snimajte u svakom trenutku pomoću režima parkiranja
U slučaju nezgode ili iznenadne promene kretanja, ugrađeni G senzor uređaja trenutno beleži kretanje vozila i osigurava da snimljeni podaci ne mogu biti prepisani.
Parking mod omogućava da kamera snima i kada niste tu, tako da automatski pokreće snimanje kada uoči kretanje (Za ovo je potrebno dodatno napajanje).
Režim fotografija
Koristite svoju kameru onako kako želite: prebacite se u foto režim da biste snimili fotografije krupnog plana nesreće za prikupljanje dokaza.
FHD 1920x1080@30fps
- 3-axis G-sensor
- Baterija 240 mAh
- Format snimanja .MP4 (H.264)
- Otvor blende f/1.8
- Skladištenje podataka MicroSD kartica, maksimalni kapacitet 128 GB
- Rotirajući nosač