Pozdrav svima, auto sam kupio ima sigurno 6 meseci sve je bilo ok do skoro (golf 6 1.6tdi 2012 god 77/105). Uradjen mali servis kad je kupljen sve ful i posle nekih 4 meseca u toku voznje baci me u safe mod i ne mogu preko 80. Oteram kod mog majstora koj ustanovi da je egr i zamenimo ga posle par dana, do tada nikakav problem sa uljem niti bilo cime. Krecem pre par dana za Jagodinu gde stizem, parkiram i izbacuje mi lampicu check oil, reko ajde oke sacekam da se motor ohladi pa cu da izmerim... imam sta da vidim posle na meracu skoro pa sto se kaze suv, jedva da ima ulja. Skocimo drug i ja do Nis pumpe da kupimo ulje i u povratku vidim sve mi masno kod gepeka, tablice pa i malo na zadnjem staklu al sta znam prvi put se srecem s tim ali sigurno nije dobro

... Dosipamo mi 2l ulja i ostavimo ga da radi pa da bacimo pogled kad digne temperaturu, stoji izmedju max i min. Sutra od Jagodine do Bora krecem i opet merim sve isto, obrisem ga iza cisto od masnoce da proverim kad dodjem u Bor da li ce biti isto mastan. Stizem, isto mastan iza, jedva ulja da ima i opet ista lampica reko j**o sam mu m***. Dosipam mu ja tu jos 2l ulja i krecem za Pancevo na rizik sta bude bude...
Znaci sve dobro pre ubacivanje egr ventila, nije imao problem sa uljem a posle toga trosi ulje ko nezdrav. Auto iza kad se pipne svuda mastan i sa nekim crnim tackicama, auspuh cist i kad se prodje prstom ili krpom suv i nije mastan... Auto u tih 400-500km koji su predjeni nije izbacivao nikakav dim iza sve normalno vuce ide ko i kad je kupljen. Ako neko ima slicnog iskustva ili ima ideju sta je nek pomogne.. Hvala