Uradi sam - Do It Yourself
Na ovoj stranici imate mogućnost da pogledate razne stvari koje "ako ste u mogućnosti" možete sami da uradite.

 
Izrada bad look haube -

Prvo što treba uraditi je skinuti masku, onda treba napraviti šablon od kartona, on se radi tako što se karton prebaci preko cele širine haube, po dužini je dovoljno 30-tak cm preko haube sa gornje strane a sa donje sami odredite koliko hoćete da bude dodatak, zatim skalpelom secite karton po željenom obliku preko svetala. Za ostatak kliknite ovde!


 

Izrada ravnog poklopca gepeka -

Ovo nije preporučljivo za automobile koji nemaju mogucnost otvaranja gepeka iz kabine. Najbolje bi bilo da se skinu vrata gepeka,posle se skidaju svi plastični delovi (lajsne, dugme od brave, znak ako ga ima...),izmerimo udubljenje za tablicu (duzina x širina),dimenzije prenosimo na lim.
Za ostatak kliknite ovde!


 

Pravljenje prostora za tablicu u zadnjem braniku -

Skinemo branik, nadjemo metrom sredinu,obeležimo,uzmemo okvir od tablice i na njemu nadjemo sredinu,postavimo ga na branik tako da se dve sredine poklope,uzimamo traku za zaštitu,zalepimo gornju stranu okvira za branik ali tako da traka prelazi na branik oko 1-2 cm.
Za ostatak kliknite ovde!


 

Izrada jednostrukog brisača -

Prvo uskočite pod haubu i razmontirajte sve što ima neke veze sa mehanizmom brisača. Skinite sve vodove koji povezuju motor i polugu motora. Izvucite celi komplet poluga s motorom van. Polugu motora, koja je savijeni komad metala. skinite tako da odvojite sve ostale poluge sa nje,
te odvrnete je sa motora. Za ostatak kliknite ovde!


 

Plavo osvjetljenje instrument table -

Plavo svetlo u cajgeru? Vidjeno u novijim VW modelima, kao npr. VW Golf IV, novi VW Polo itd. I naravno, našli se pametnjakovići koji su doskočili tome kako ugraditi takvo svetlo u npr. VW Golf III? Nakon isprobavanja s plavom folijom, odlučio sam pokušati sa diodama, jer nisam bio zadovoljan tonom plavog svetla što ga proizvodi ta folija. Za ostatak kliknite ovde!


 

Farbanje plastika, branika itd. -

Kad gitujete,ne morate koristiti Fiber git, možete koristiti recimo BODY BUMPER on vam je namenjen za branike,nije skup a dosta je...gumen...tako da nece pući. Kad vam ostaju te rupice u gitu,posto sam provalio da je to nekima problem,probajte lepse da izgitujete
Za ostatak kliknite ovde!


 
Farbanje lajsni sa branika u boju karoserije -

Ovaj poduhvat je vrlo jednostavan.potreban vam je samo jedan običan šrafciger,pažljivost" da ne oštetite farbu na braniku" i strpljnenje.Prilikom skidanja lajsne sa branika treba obratiti pažnju na koju stranu se ona vadi da nebi došlo do krivljenja žabica ili čak lomljenja.
Za ostatak kliknite ovde!


 

Chroom lajsne na lufterima -

Za ovaj poduhvat vam nije potrebno mnogo materijala.ja sam se posluzio chroom effect folijom koju sam dobio od mog druga koji se bavi konstrukcijom svetlecih rekama.Ja posteno nisam imao živaca da svaku lajsnicu ocrtam lenjirom i sečem makazama ili skalperom,i zato sam lepo zamolio druga "koji ima kater". Za ostatak kliknite ovde!


 

Izrada Bad Look obrve -

Znači ovako, ovo nebi preporučio nikom da radi ko nikad nije bio u kontaktu sa polyesterom,jer ako nemate iskustva samo će te se dzabe umazati i ulepiti:) Prvo treba da se popune sve rupe sa aluminiumskom folijom gde netreba da ima udubljenje - znači treba napraviti ravnu površinu na čemu će te izliti obrvicu. Za ostatak kliknite ovde!


 

Promena osvetljenja u kokpitu -

Za sam početak radova na promeni osvjetljenja, potrebno je pribaviti alat za rad, a potrebno nam je: lemilica sa tankim vrhom
tinol pasta za lemljenje, i kalaj (poželjno da i on bude sa pastom) lemilica za plastiku i plastična masa za lemljenje - diodice (verujte da i one iz upaljača završavaju posao. Za ostatak kliknite ovde!


Stranica: 1,
 

Odg: Povezivanje modula kuke
Ako se dobro sjecam, tu ima 3 zice na koje ide "ziva" struja i canbus nedje iznad pedale kocnice i to je sva filozofija! A price su mi price su mi ...
Odg: BLIC Pitanja
Ne verujem da VCDS vidi a ovlasceni ugradjuje Kineze.
Odg: BLIC Pitanja
Da, to mislim. Ali pazi, nisu original, doduse ugradjeni u ovlascenom prilikom kupovine auta.

Cudi me da ih VCDS uopste vidi ?
Odg: BLIC Pitanja
Mozes preko VCDS.
Ako mislis na jacinu zvuka.


VW-CLUB Slika nedelje

Koliko kilometara prelazite godišnje?
Manje od 1000km
Od 1000 do 5000km
Od 5000 do 10000km
od 10000 do 15000km
Preko 15000km
Vidi rezultate

Ostale ankete